Sunday, December 19, 2010

Cara nak hack WEP menggunakan Beini 1.2.1

Assalammualaikum, harini sy ada guide sikit mcm mana nak hack WEP key. Sebelum kita lebih mendalam lagi. nak bgtahu korang. WEP tu ape ea? ok ini difinasi WEP dari wikipedia " Wired Equivalent Privacy (WEP) ialah protokol keselamatan untuk rangkaian-rangkaian wayarles yang encrypts menghantar data " . Ia mudah mengkonfigurasi. Tanpa mana-mana sekuriti data anda boleh dipintas tanpa kesukaran. " dah faham? hehehe. Nama applikasi yg kita hendak guna harini ialah " Beini 1.2.1 " . Ape itu beini ea? ni ada sikit definasi tentang beini ini k? " sama seperti backtrack. tp ia lebih mudah nak run. just kita perlu setupkan pendrive/ cd sbgai bootable and terus bole run " . Sebelum sy terlupa. Guide ini hnya tnjuk cara nak hack WEP KEY sahaja !. WPA/WPA2 belum ada lagi k?. insyaAllah nanti kalau ada, sy aja tau :D


MY NEW BLOG LINK FOR HACKING WEP PASSWORD CLICK HERE !



Baca Selanjutnya untuk mengetahu Cara untuk Mendapatkan WEP key ( wifi password ) ini ok? :)


Kita bole hack cuma WEP key ! :-



Applikasi yg perlu untuk menjayakan misi ini :-

* Pendrive / cd
* Beini 1.2.1 : http://www.mediafire.com/?7f0agumwdb9afve
* Linux Live Usb creator : http://old.linuxliveusb.com/en/downloads.html

Ok. dah download keduanya ? dah install linux live? ok anda sudah bersedia untuk ke step selanjutnya !

1) Run Linux Live Usb creator.
2) Plug-in pendrive korang
3) Step 1 : pilih korang pnya usb ( pendrive )
4) step 2 : Choose source korang " klick gmbr cd ( iso ) and cari kat mana lokasi yg korang dah download beini tadi . and click kat file then ok.
5) kalau korang perasan, ada icon mcm " traffic light " tu kan? make sure semua kaler dia warna hijau ok? kalau ada ape2 masalah nak bg kaler hijau, just bgtahu sy ok? :).
6) setelah semua lampu hijau kat icon trafic light tu. korang terus je tekan gmbr " petir kuning " dekat step 5 tu. pastu bia dia run, ape semua k? sampai dia tulis " complete "

Selesai untk jadikan pendrive korang bootable. !

Tutorial mcm mana nak setup Pendrive Bootable



p/s : kalau burn pakai cd pn bole beini tu. make sure bole bootable

setelah selesai semuanya, korang dah bole restart laptop / pc korang. make sure korang mesti ada internal wifi / external wifi ( adaptor ). kalau xda benda tu. mcm mana nak trace line wifi kan? hehehe.

make sure korang tuka bootable korang !. jadikan pendrive no 1, bia system baca pendrive korang dulu.. mcm kat laptop sy, just tekan F12, dia bole terus pilih boot ape kita nak. kalau pc. xsilap sy, kena tuka kt " Bios ".

lepas kita bole run beini tu, nanti korang ada nampak icon2 kt bwh tu. kalau x silap. icon tok kita bukak ni. bentuk botol susu pink. klick tu. nanti dia soh pilih " yes " or " no ". just tekan yes je ok? :D

selesai? oke selanjutnya. korang bole view dalam video youtube ni ok?. kalau korang x faham. bole terus direct tnya sy dalam blog ni atau kat ym ( anyyyhafiz@yahoo.com )




ni wep hack yg sy telah hack di area ruma sy, jgn marah ye tuan tanah. hehehehe..

Klick untuk pembesaran



P/s : key yg sy dapat dalam tu " key found " adalah 6E:5D:A1:FF:B0. bermakna. password WEP yg kita hack td adalah 6E5DA1FFB0 :D. menarik bukan?


Do Support Our Facebook Page : http://www.facebook.com/pages/Beini-Wifi-Hack-Software/170262349704124

ada ape2 soalan bole terus tnya k? selamat mencuba - original by whateverhafiz

14 comments:

anyyyhafiz said...

thanks :D

ecah said...

failed jerk..cemano ni.?dia suh try 5000IVs..banyak tuh nak tunggu..

anyyyhafiz said...

ecah. mmg kadang2 fail. kena tnggu jugak :D hehehe.. slalunya atas 10k ~ 15k + baru berjaya. mmg kadang2 data tu slow, sbb mayb coverage x kuat ke ape ke kan. hehe..

p/s : paling lama sy nak dptkan 1 key 15 minit. sbb data tu slow nk naik :D

Mezy Merican said...

kenapa saya punya wireless device (RTL8187L) x detect oleh beini??

Hafiz Problematique said...

xsmua card dia detect. tatau npe. ~

scaria said...

apesal lame sgt nie aku punye,dah naek giv up dah

suhaimiey said...

kite gune wifi orang lain...orang tu dapat tahu tak yg kite tumpang wifi dia....pleas bg feedback..

Stranger said...

@suhaimey.. orang tu akan tau kita guna wifi dia bila dia login ke router dia.. loginmke router biasa 198.162.0.1 dan dalam router setup tu owner akan dapat tgk list client dan dia boleh block mac adress kamu,,

HaHa said...

workin..tp..mcmana aku nk install beini nih dlam linuxmint??n mcmana nk cari driver network card aku supaya saport

rizallatip said...

klu beini ni mmng x leh guna windows 7 ea..? cz wifi x dpt detect lol klu run guna windows 7

Hafiz said...

cuba pakai backtrack... beini ni mudah sikit...tp better pakai backtrack... tp depend for ur coverage.. if slow so hard to got wep key..

Mystical Life said...

bro, ape password utk download beini kt mediafire?

AMY is MAu5 said...

enth

pidot kacak said...

saye tk faam lah yg step 2 tu

Post a Comment

Ads

 
Photography Templates | Slideshow Software